Volnočasové aktivity. Rozdílné možnosti trávení volného času dětí mladšího školního věku ve městě a na vesnici - Nikodým, Radim (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá vnímáním rozdílných možností trávení volného času dětí mladšího školního věku ve městě a na vesnici. Teoretická část popisuje volný čas, jeho funkce,různé definice a různá pojetí volného času. Specifikuje mladší školní věk a volný čas dětí a mládeže. Dále se věnuje školským a mimoškolským zařízením volného času.Praktická část obsahuje výzkumné šetření pomocí dotazníků, které byly rozdány dětem mladšího školního ve městě a na vesnici. Dotazníky se týkaly toho, jak děti volný čas tráví, ale především jak vnímají možnosti svůj volný čas trávit. Závěr praktické části obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření a vyhodnocení výzkumných předpokladů.
Free time activities. Different opportunities for free time for younger school children in the city and in the village
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; zájmové činnosti; školská zařízení volného času; mimoškolská zařízení volného času; mladší školní věk; město; vesnice; free time; free time activities; hobbies; free time school facilities; extracurricular free time facilities; younger school age; town; village