Protinádorová imunoterapie založená na instalaci manózy na povrch nádorových buněk - Maierová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo najít optimální terapii založenou na kombinaci membránově vázaných fagocytárních ligandů (manóza(G)5-(K)10-STE, manan-BAM, manan-SMCC) s LPS (ligand signálních receptorů) pro léčbu myšího melanomu B16-F10. Směs manan-BAM s LPS podávaná v pulzním režimu se ukázala být nejefektivnější, projevila se vysokou redukcí nádorového růstu a statisticky významným prodloužením doby přežití.
Anticancer immunotherapy based on the installation of mannose on the surface of tumor cells
Keywords: melanom; protinádorová imunoterapie; manóza; manan; beta glukan; flagelin; lipopolysacharid; průtoková cytometrie; melanoma; anticancer immunotherapy; mannose; mannan; beta glucan; flagellin; lipopolysacharide; flow cytometry