Hliník v povodí šumavských jezer- mobilita, toxicita a možnosti jeho stanovení - Peroutková, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce popisuje na základě literární rešerše současné znalosti o pohybu a chování hliníku v šumavských jezerech a jejich povodí.
Aluminium in the catchments of the Bohemian Forest lakes- mobility, toxicity and determination
Keywords: hliník; šumavská ledovcová jezera; toxicita; mobilita; stanovení; aluminium; Bohemian Forest lakes; toxicity; mobility; determination