Nový zákoník práce - jeho klady a zápory - Tenklová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce porovnává zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce se zákoníkem práce z roku 1965 (zákon č. 65/1965 Sb.). Hledá klady a zápory nové úpravy pracovněprávních vztahů a ověřuje působnost nového zákoníku práce v praxi. Na závěr řeší možnost začlenění pracovního práva zpět do občanského zákoníku, tak, jak to bylo upraveno Všeobecným zákoníkem občanským z roku 1811 a jak je to obvyklé v některých evropských státech.
New Labour Code - its positives and negatives
Keywords: zákoník práce; pracovní právo; občanský zákoník; zaměstnavatel; zaměstnanec; Labour Code; labour law; Civil Code; employer; employee