Lidský a sociální kapitál v českém zemědělství - Hrzán, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou lidského a sociálního kapitálu v jednotlivých regionech České republiky.Hlavním zaměřením z hlediska lidského kapitálu je, jakým způsobem zemědělské podniky získávají nové zaměstnace a jakým způsobem se věnují vzdělávání svých zaměstnaců. Sociální kapitál je zkoumán především na členstvím zemědělských podniků v komorách a spolcích a zapojení zemědělských podniků do veřejného života v okolí podniku.
Human and social capital in Czech agriculture
Keywords: lidský kapitál; sociální kapitál; české zemědělství; zemědělské podniky; venkov; Human capital; social capital; agriculture of Czech Republic; agricultural enterprises; countryside