Analýza pohybu včelstva po plástu - Humpál, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací metod strojového vidění a použití neuronových sítí za účelem detekce a lokalizace včelí matky mezi ostatními včelami na plástu vytaženém z úlu. Provádí rešerši těchto metod a pokus o jejich implementaci s myšlenkou možnosti zpracvání výsledků této práce do formy mobilní aplikace.
Analysis of movement of bees on honeycomb
Keywords: strojové vidění; neuronová síť; včela; matka; detekce; lokalizace; computer vision; neural network; bee; queen; detection; localization