Systém praxí žáků zootechnických oborů na středních zemědělských školách - Búdová, Alena (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se věnuje zmapování systému praxí na středních zemědělských školách. Cílem práce je zjistit, jaký systém praxe na středních zemědělských školách je pro žáky nejpřínosnější, který jim nejvíce vyhovuje a zda své teoretické znalosti využijí v praxi. Bakalářská práce se skládá z teoretické části, kde jsou popsány formy a cíle praxe. V praktické části jsou obsaženy výzkumné otázky, jež byly uskutečněny a vyhodnoceny kvantitativní výzkumnou formou dotazníkového šetření mezi žáky SZeŠ Tábor a SOŠ veterinární, mechanizační a zahradnické České Budějovice. Závěrem jsou shrnuty výsledky dotazníkového šetření a je poskytnuto osobní doporučení ke zlepšení praktického vzdělání.
System of pupils practice of zootechnical disciplines in agricultural secondary schools
Keywords: praxe; zemědělská praxe; zaměstnanost; praktické vzdělání; zemědělská škola.; practice; agricultural practice; employment; practical education; agricultural school.