Stanovení expresních profilů prokineticinů v různých stádiích klíštěte obecného (Ixodes ricinus) - Juranová, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Prokineticiny mají širokou škálu účinků na biologické funkce. Jsou známy především u obratlovců. O homolozích těchto proteinů u klíšťat toho zatím mnoho nevíme. S cílem získat více informací o prokineticinech u Ixodes ricinus jsem se v této práci zabývala stanovením jejich expresních profilů.
Determination of prokineticin expression profiles in different stages of the common tick (Ixodes ricinus)
Keywords: Ixodes ricinus; prokineticin; exprese proteinu; klíště obecné; Ixodes ricinus; prokineticin; protein expression; common tick