Aditivní látky a jejich vliv na kvalitu siláží - Šejbová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je navrhnout možnost uplatnění aditivních látek na základě kompilační práce. Tato práce se mimo jiné zabývá problematikou silážování a využitím aditivních látek na výslednou kvalitu siláží. Úvodní část práce se zaměřuje na důležitost konzervace krmiv pro hospodářská zvířata. Další část práce se zabývá procesem silážování se zaměřením na fermentaci a skladbu mikroorganismů, které ovlivňují průběh fermentace, ať už pozitivně nebo negativně. Důležitou částí práce je rozdělení aditivních látek, které se využívají při silážováni. Je zde kladen důraz na kvalitu těchto přípravků a jejich vliv na výslednou kvalitu siláží. V další části práce jsou uvedena hlediska hodnocení kvality siláží. Závěr práce je zaměřen na použití aditivních látek.
Additives and their influence on the quality of the silages
Keywords: siláž; aditiva; fermentace; bakterie mléčného kvašení; silage; aditives; fermentation; lacid acid bacteria