Možnosti dramatické výchovy ve vzdělávání studentů středních škol - Brabcová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se soustřeďuje na dramatickou výchovu a její uplatnění na středních školách, především ve výuce českého jazyka a literatury a dějepisu. Popisuje vlastní literárně - dramatický projekt a uvádí výsledky výzkumu mapující současný stav a možnosti dramatické výchovy na středních školách.
Possibilities of Creative Drama in the education of secondary school students
Keywords: dramatická výchova; drama; vyučovací metody; vývoj osobnosti; organizační formy vyučování; strukturované drama; projekt; creative drama; drama; learning methods; personality progress; organization forms of learning; structured drama; project