Optimalizace detekce steroidních látek a jejich konjugátů v moči s využitím hmotnostní spektrometrie - Kovandová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá steroidními látkami a jejich detekcí za pomoci vysokoúčinné kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Jsou zde popsány vlastnosti steroidních látek a jejich vliv v těle. Dále práce přibližuje různé druhy ionizace, analyzátorů a detektorů využívaných v hmotnostní spektrometrii. Experimentální část bakalářské práce pojednává o optimalizaci elektrospreje při měření steroidních látek.
Optimization the detection of steroid compounds and their conjugates in urine using mass spectrometry