Analýza hospodaření s odpady a obaly na vybraném území - Nováková, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem mé bakalářské práce byla analýza hospodaření s odpady a obaly na vybraném území jak z hlediska životního prostředí a ekonomiky, tak i z hlediska logistiky. Pro svou práci jsem si vybrala město Vodňany, kde svoz komunálního odpadu od občanů zabezpečuje společnost RUMPOLD 01 - Vodňany s. r. o. Poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů město Vodňany vyčíslilo dle zákona na částku 480 Kč. Tento poplatek je vypočítán dle skutečných nákladů. Kdyby lidé více třídili odpad, klesl by také tento poplatek. Z mého dotazníkového průzkumu bylo zjištěno, že většina občanů tohoto města třídí odpad jen někdy a také proto stále narůstá množství produkce komunálního odpadu. Množství vytříděného odpadu se sice také zvětšuje, ale stále ne v dostačujícím množství. Lidé třídí většinou pouze plasty.
Waste and Container Management Analysis at Selected Area
Keywords: obal; odpad; třídění; packing; waste; sorting