Literární text jako prostředek multikulturní výchovy v pedagogice volného času - Sedláčková, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá využitím literárního textu, jako prostředku multikulturní výchovy v pedagogice volného času. Teoretická část definuje multikulturalismus a s ním spojený pojem multikulturní výchovy, její detailnější rozpracování a zakotvení v kurikulárních dokumentech České republiky. Dále jsou uvedeny vhodné literární texty s multikulturní tematikou a vybrané výukové metody vhodné pro práci s textem v rámci volnočasové pedagogiky školních družin. Praktická část obsahuje sadu pracovních listů, které mají sloužit k rozvoji multikulturních kompetencí prostřednictvím literárního textu.
Literary text as a means of multicultural education in leisure time pedagogy
Keywords: Multikulturalismus; multikulturní výchova; literární text; multikulturní kompetence; Multiculturalism; multicultural education; literary text; multicultural competence