Využití samojízdných postřikovačů v podniku zemědělské prvovýroby. - Havel, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Má bakalářská práce se zaměřuje na postřikovače typu Rogator 418 a Samec 2. Potřebné finanční i provozní podklady jsem získal u firmy AGRO Radomyšl. Tato firma se zaměřuje na služby týkající se ochrany rostlin v zemědělství. Spolupracuje s drobnými zemědělci i se zemědělskými družstvy. Porovnání provozních nákladů jsem vyhodnocoval ve čtyřech letech, kde jsem se zaměřil na náklady jednotlivých postřikovačů, podle typu. Dále jsem porovnal náklady Rogátorů 418 a Samce 2. Technické parametry jednotlivých postřikovačů jsem zanesl do přehledných tabulek. Díky těmto propočtům, jsem získal přehled o jednotlivých postřikovačích z hlediska nákladů.
Use self-propelled sprinkles in agricultural primary production business.
Keywords: postřikovač; ochrana rostlin; náklady; technické parametry; sprinkler; pootection plant; costs; technical figures