Syndrom vyhoření u zaměstnanců v přímé péči v Domově pro seniory Mitrov - Harvánková, Dana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou syndromu vyhoření u zaměstnanců v přímé péči (zdravotní sestry, pečovatel/ky) v Domově pro seniory Mitrov. Pomocí kvalitativního výzkumu je mapována celková informovanost respondentů v této oblasti. Obsahově je práce rozdělena na klíčové části část teoretická a část empirická. Teoretická část je zaměřená na komplexní informace o syndromu vyhoření, dále je zde vymezen pojem "pracovník v přímé péči" a podmínky výkonu této pracovní činnosti. Závěr výše zmiňované práce je věnován stručnému představení Domova pro seniory Mitrov, kde byl prováděn výzkum. Hlavní část bakalářské práce je empirická část. Jejím obsahem je objasnění výzkumu, zpracování rozhovorů a jejich vyhodnocení. Cíleně jsem se zaměřila na obecnou informovanost, na prevenci ze strany respondentů i ze strany zaměstnavatele.
Burnout among employees in direct care in a nursing home Mitrov
Keywords: Domov pro seniory Mitrov; Pracovník v přímé péči; Stres; Syndrom vyhoření; Home for the elderly Mitrov; Direct-care workers; Stress; Burnout syndrome