Podpora kognitivního rozvoje klientů v rámci Střediska sociálních služeb v okresním městě - Pejšová, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na prozkoumání podpory kognitivního rozvoje klientů střediska sociálních služeb v jeho aktivitách, které jsou pořádané pro konkrétní cílovou skupinu - seniory. Cílem je zjistit, zda v rámci těchto akcí dochází k rozvoji kognitivních funkcí u seniorů, nebo má-li to pro klienty jiný význam. Dále se v rámci tohoto zkoumání pokusit o objasnění, jestli dochází k naplnění kritérii na podporu rozvoje kognitivních funkcí dle Reuvena Feuersteina. Součástí bude i popis akcí Střediska sociálních služeb, aby čtenář mohl získat jejich nástin.
The Support of Cognitive Skills Development of the Clients of the Social Services in the metropolis
Keywords: kognitivní rozvoj; klient; senior; sociální služba; středisko; kognitivní funkce; poškození; přístup; Reuven Feuerstein; cognitive development; client; senior; social service center; cognitive function; damage; access; Reuven Feuerstein