Voda ve fyzice a fyzika ve vodě - Breburdová, Hana (Jihočeská univerzita, 2022)
Breburdová, H. (2022): Voda ve fyzice a fyzika ve vodě. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. Diplomová práce se zabývá badatelskou výukou a tvorbou fyzikálních experimentů vhodných pro výuku předmětu fyziky na 2. stupni základní školy. Základním cílem této práce je navržení některých fyzikálních experimentů, ve kterých lze použít vodu, a zároveň na těchto pokusech vysvětlit základní poznatky fyziky tekutin. Dále sestavit pracovní list pro výuku realizovanou badatelskou metodou. Výstupem této práce jsou vybrané experimenty s vodou a pracovní list badatelské výuky.
Water in physics and physics in water
Keywords: fyzika; voda; experiment; badatelská výuka; teplota; hustota; didaktika; pedagog; optika; kapilární jevy; lom světla; physics; water; experiment; research teaching; temperature; didactics; pedagogue; optics; capillary phenomena; refraction of light