Funkční vlastnosti vysokohorských rostlin východního Ladaku (SZ Himaláje) - Chlumská, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Funkční vlastnosti 217 vysokohorských rostlin byly studovány ve východním Ladaku (SZ Himaláje, Indie). Analyzovány byly změny funkčních vlastností na výškovém a vlhkostním gradientu. Rostliny byly klasifikovány do 9 habitatů podle frekvence výskytu.
Functional traits of high-altitude plants in Eastern Ladakh (NW Himalayas)
Keywords: funkční vlastnosti rostlin; Transhimaláj; Ladak; vysoké nadmořské výšky; sucho; horní hranice rozšíření cévnatých rostlin; functional traits; Transhimalaya; Ladakh; high altitude; drought; uppermost distributional boundary of vascular plant´s occurence