Vlastnické právo a jeho uplatňování v praxi - Matoušková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Jak napovídá téma této diplomové práce, je práce koncipována tak, aby nastínila především současnou právní úpravu týkající se vlastnického práva, jeho obsah, ochranu a omezení, způsoby jeho nabývání, spoluvlastnictví a vyvlastnění, úpravu sousedských práv, převod vlastnických práv k nemovitostem a zápis těchto práv do katastru nemovitostí.
The Propriatary and it´s exercise in practice
Keywords: historie práva; vlastnické právo; nabývání vlastnického práva; spoluvlastnictví; ochrana vlastnického práva; úprava sousedských práv; omezení vlastnického práva; věcné břemeno; vyvlastnění; zánik vlastnického práva; ktatastr nemovitostí; smlouvy; law history; property right; acquirement a proprietary; co-ownership; protection of proprietary; regulation of neighbourhood law; curtailment of the proprietary; right of user; expropriation; expiration of proprierary; real estate register; contracts