Výzkum a vývoj z hlediska daně z příjmů u konkrétního subjektu - Mazancová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit dopad využití odpočtu na výzkum a vývoj (dále VaV) při stanovení základu daně z příjmů v podmínkách konkrétní firmy. V teoretické části je objasněn VaV a inovace v rámci legislativy a dostupné literatury, poté je přiblížena veřejná podpora VaV v ČR. Praktická část porovnává a hodnotí varianty, kdy právnická osoba při výpočtu daně z příjmů uplatní odpočet na VaV či nikoliv. Závěr uvádí konečné dopady a návrhy spojené s existencí a uplatněním odpočtu na VaV.
Research and Development in Terms of the Income Tax for a Specific Subject
Keywords: odpočet; daňová optimalizace; daň z příjmu; nepřímá podpora VaV; deduction; tax optimization; income tax; indirect R&D support