Specifika výuky anglického jazyka v soukromých jazykových školách - Boček, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na specifika výuky anglického jazyka v soukromých jazykových školách. Teoretická část zkoumá rozlišení angličtiny pro obecné (GPE) a specifické (ESP) účely, typy kurzů, kvalifikační strukturu a vzdělání zaměstnanců, management soukromých jazykových škol, sylaby a kdo je za ně zodpovědný. V praktické části se věnuji rozboru dotazníků a rozhovorů, které jsem vedl s řediteli soukromých jazykových škol. Cílem výzkumu bylo zjistit, jaké jsou specifické okolnosti ovlivňující průběh, kvalitu a řízení výuky angličtiny na tomto typu škol.
Specific Features of English Language Teaching in Private Language Schools
Keywords: soukromé jazykové školy; výuka angličtiny; management jazykových škol; ESP; GPE; private language schools; English language teaching; private language schools management; ESP; GPE