Efektivnost využití průmyslových zón v Jihočeském kraji - Pečmanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se věnuje hodnocení efektivnosti vybrané průmyslové zóny se zaměřením na nově vytvořená pracovní místa. Nejprve se věnuje uvedení do problematiky získání finančních prostředků na průmyslovou zónu a jejich výhody a nevýhody. Dále podrobně popisuje programy průmyslových zón podporovaných státem a programy z Evropské unie. Následně zahrnuje trh práce a daňovou kvótu. Praktická část je zaměřena na průmyslové zóny v Jihočeském kraji, jež byly podpořeny ze státních programů, na hodnocení efektivnosti vybrané průmyslové zóny se zaměřením na nově vytvořená pracovní místa a jako na nástroj ovlivňující míru nezaměstnanosti v dané lokalitě.
Efficiency of utilization of industrial zones in the South Bohemia
Keywords: průmyslová zóna; trh práce; daňová kvóta; míra nezaměstnanosti.; industrial zone; labour market; tax quota; rate of unemployment.