Spotřebitelské testy v rámci České republiky - Líbalová, Renata (Jihočeská univerzita, 2014)
Téma bakalářské práce jsou Spotřebitelské testy v rámci České republiky. V práci je charakterizována veškerá problematika týkající se spotřebitele, včetně českých právních předpisů ochrany spotřebitele, spotřebitelské organizace, spotřebitelská politika ČR a podrobně je popsán také marketingový výzkum. Hlavním cílem bakalářské práce bylo zjištění, v jaké míře znají respondenti spotřebitelské testy a také, jak moc jim důvěřují. Dále také bylo důležité zjistit, jak moc znají a důvěřují konkrétní testovací organizaci a to dTestu. Součástí bakalářské práce je marketingový výzkum, provedený formou dotazníkového šetření, díky němuž byly nalezeny odpovědi na hypotézy práce. Dále navazuje praktická část, která obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření a kde jsou zhodnoceny hypotézy práce. Součástí jsou i návrhy na zlepšení činnosti testovacích organizací. Tyto návrhy se zaměřují především na zviditelnění testovacích organizací a na podporu dobré pověsti u spotřebitelů.
Consumer tests in the Czech Republic
Keywords: spotřebitelské testy; spotřebitel; ochrana spotřebitelů; spotřebitelské organizace; marketingový výzkum; consumer´s tests; consumer; defense of consumers; consumer´s organizations; marketing research