Sociální práce z pohledu mužů a žen - Kolínová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá pohledy na sociální práci ze strany mužů a žen, kdy jsou tyto pohledy analyzovány na základě knihy Encyklopedie sociální práce. Jednotlivé články budou analyzovány na základě předem vybraných pojmů, které byly vybrány z několika definic sociální práce. Po přečtení všech vybraných kapitol dojde ke dvojímu shrnutí. Prvním shrnutím bude poukázáno, jak jsou pojmy vnímány v knize bez náhledu problematiky gender. Druhé shrnutí již bude rozděleno na pohled muže a ženy a bude sledováno optikou genderu, kterým bude podloženo. Zjištěné je zasazeno do kontextu sociální práce a problematiky gender.
Social work from the perspective of men and women
Keywords: sociální práce; muži; ženy; gender; encyklopedie; genderové stereotypy; social work; men; women; gender; encyclopedia; gender stereotypes