Mapování slepých míst veřejného osvětlení v části Českých Budějovic - Smrž, Pavel (Jihočeská univerzita, 2021)
Účelem této bakalářské práce je zmapování slepých míst veřejného osvětlení ve vybrané části Českých Budějovic. Pro tuto práci je využito území parku Stromovka, lokalita Švábův Hrádek a kampus Jihočeské univerzity. Lokalizace veřejného osvětlení pomocí moderních mobilních aplikací umožňuje lepší zmapování slepých míst. Práce je rozdělena do dvou částí. První část obsahuje literární rešerši, která se zabývá geografickým informačním systémem, metodou sběru geografických dat a popsáním veřejného osvětlení. Druhá část bakalářské práce se zabývá popisem zájmového území, metodikou a realizací výzkumu. Samotné lokalizování veřejného osvětlení v zájmovém území proběhlo ve dnech 23. 2. - 3. 3. 2021. Pro tvorbu mapového záznamu lokalizovaných lamp v terénu byla použita mobilní aplikace Collector, pro zpracování terénních dat a tvorbu mapových výstupů pak software ArcGIS.
Mapping of blind spots in public lighting in a part of České Budějovice
Keywords: geografický informační systém; ArcGis; Collector; mapování; veřejné osvětlení; geographic information system; ArcGis; Collector; mapping; public lighting