Postava "kněze" v Boží duze Jaroslava Durycha a v knize Pátým pádem Václava Vokolka - Paskudová, Hedvika (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá poetikou postavy a prostoru ve dvou narativních textech, kterými jsou novely Pátým pádem voláme smrt Václava Vokolka a Boží duha Jaroslava Durycha. Cílem této práce je charakterizovat a porovnat jednotlivé poetiky postav a prostoru. Dále stanovit funkce hlavních postav ve znakové struktuře děl a jejich případný symbolický význam. Poetika prostorů bude zvažována v kontextu postav.
Characters of Priest in Jaroslav Durych´s Boží duha and in Václav Vokolek´s Pátým pádem
Keywords: poetika postavy a prostoru; Václav Vokolek; Jaroslav Durych; poetic character and space; Václav Vokolek; Jaroslav Durych