POMOC SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ RODINÁM S OSOBOU ZÁVISLOU NA ALKOHOLU - Kráčmar, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato moje bakalářská práce se zabývá problematikou problémů členů rodiny alkoholika způsobené v souvislosti s jeho závislostí, a jak na ně reaguje sociální práce. Poukázat na jednotlivé dílčí problémy rodiny, kde její člen je osobou závislou na alkoholu. Dále na možnosti jejích řešení za pomoci metod sociální práce příslušnými sociálními pracovníky a spolupráce rodinných příslušníku s těmito pracovníky.
HELP OF SOCIAL WORKERS TO FAMILIES WITH ALCOHOL DEPENDENT FAMILY MEMBERS
Keywords: sociální práce; sociální pracovník; alkohol; alkoholismus; alkoholová závislost; rodina; vztahy; pomoc; podpora; social work; social worker; alcohol; alcoholism; alcohol dependency; family; relationships; help; support