VYHODNOCENÍ VLNAŘSKÉ UŽITKOVOSTI U PŮVODNÍ VALAŠKY - Suchánková, Věra (Jihočeská univerzita, 2012)
Vzorky ovčí vlny se analyzovaly na projekčním lanametru, kde se vizuálně určil druh a průměr chlupu. Na základě statistických výsledků se vzorky zařadily do třídy sortimentu vlny.
EVALUATION OF WOOL PERFORMANCE OF ORIGINAL VALACHIAN
Keywords: Ovce; původní valaška; vlna; sortiment vlny; pesík; polopesík; vlnovlas; Sheep; original valachian; wool; selection of wool; guard hair; semi guard hair; fine wool