Cesty Romů do azylového domu Filia v Českých Budějovicích - Chatrná, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá příčinami příchodu Romů do azylového domu Filia v Českých Budějovicích. Krátce popisuje jejich rozdílné životní cesty, které vedou do stejného azylového zařízení. Teoretická část přibližuje romský způsob života a základní údaje o azylovém domě Filia. Praktická část obsahuje kazuistiky uživatelek, ve kterých jsou krátce shrnuty jejich příčiny příchodu a rozdílné cesty vedoucí do azylového domu. Dále jsou zde porovnávány dosažené informace s údaji autorů použité literatury.
The ways of Roma people to the asylum house Filia in České Budějovice
Keywords: Romové; sociální vyloučení; azylový dům; dům na půl cesty; Roma people; social exclusion; asylum home; halfway home