Vztah praktických lékařů pro děti a dorost k očkování proti klíšťové meningoencefalitidě ve velkoplošném ohnisku nákazy - Peterková, Monika (Jihočeská univerzita, 2007)
Počet onemocnění KE se v ČR neustále zvyšuje. Je potřeba chránit nejen děti, ale i dospělé. Nejúčinnější ochranou je očkování. Má práce se zabývala nejen zjištěním procenta očkovaných dětí a dorostu v okrese České Budějovice, ale i vztahem pediatrů k onemocnění KE. Z výzkumu vyplynulo, že procento očkovaných se nesutále zyvšuje a že pediatři mají k tomuto onemocnění velmi vstřícný přístup. Rodiče o tomto problému dostatečně informují a očkování dětem i rodičům jednozančně doporučují.
The attitude of paediatricians towards tick-borne meningoencephalitis vaccination in areas of the country with the highest prevalence of the disease
Keywords: Klíště obecné; Klíšťová encefalitida; Očkování; Ohnisko nákazy; Tick; Tickborne encephalitis; Vaccination; Focus of infection