OPTIMALIZACE SKLADOVÉHO SYSTÉMU U VYBRANÉHO SUBJEKTU - Chudáčková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem práce byla analýza jednotlivých skladových technologií a návrh optimální varianty z hlediska nákladů na zřízení a provoz skladu. Při zpracování jsem postupovala podle metodiky firmy Atlet. Velkosklad Elko skladuje rychloobrátkové zboží, které je nutné témĚř do všech objednávek kompletovat. Z tohoto důvodu musí mít sklad dostatečný prostor pro tyto operace. Nejvýhodnější variantou z ekonomického a prostorového hlediska vyšla varianta s dvouřadovými paletovými regály obsluhované vysokozdvižnými vozíky typu retrack. Kompletace objednávek by probíhala přímo ve skladovém jádře nízkozdvižnými vozíky. Dílčími cíly bylo zpracovat legislativní rámec problematiky práce, zhodnotit procesy v podniku, posoudit a navrhnout zlepšení stavu vozového parku.
OPTIMIZE STORAGE SYSTEM IN SELECTED COMPANY
Keywords: skladová technologie; kompletace; vychystávání; regálová soustava; manipulační technika; skladování; proces; vozový park; warehouse; pallet shelves; trolley technology; flat pallet; stock keeping; material; process; fleet