ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ - Rundová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá vybranými pohledy na řízení lidských zdrojů v současné veřejné správě. Konkrétně se zaměřuje na současný systém plánování potřeby zaměstnanců, jejich příjímáním, adaptačním procesem nově přijímaných zaměstnanců a vzděláváním na České poště, s. p. OZJČ České Budějovice. Pro získání potřebných informací o řízení lidských zdrojů bylo využito dotazníkového šetření a nestandardizovaných rozhovorů s vedoucím pracovníkem. Hlavním cílem byla analýza postupů a metod personální práce. Dále pak zjišťování současného stavu fungování personální politiky v rámci České pošty, s. p. a postavení oddělení lidských zdrojů ve společnosti. Závěrem byl vytvořen návrh na zkvalitnění v podmínkách dalšího působení státního podniku.
HUMAN RESOURCES MANAGEMENT IN PUBLIC ADMINISTRATION
Keywords: Řízení lidských zdrojů; veřejná správa; přijímání zaměstnanců; adaptační process; vzdělávání; Human resources management; public administration; recruitment; adaptation process; education