Prevence, příčiny a terapie mentální anorexie - Tupá, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá prevencí, příčinami a terapiemi mentální anorexie. V úvodu pojednává o definování mentální anorexie a jejích počátečních projevech. Dále se krátce zmiňuje o její historii a prvních zaznamenaných případech. V další části jsou rozebrány příčiny mentální anorexie, které jsou rozděleny na sociální a individuální. Také jsou zde popisovány různé druhy terapií, které jsou používány v souvislosti s léčbou mentální anorexie. V závěru práce jsou jmenovány možnosti prevence, které jsou rozděleny na prevenci primární, sekundární a terciární.
Prevention, Causes and Therapy of Mental Anorexy
Keywords: mentální anorexie; příčiny; prevence; terapie; anorexia nervosa; causes; prevention; therapies