Základní umělecká škola ve Strakonicích - Drábková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Základní umělecké školy u nás mají mnohaletou tradici. ZUŠ Kochana z Prachové Strakonice slaví již sedmdesáté výročí založení. Je s podivem, že za celou dobu se nikdo nepokusil dobu jejího trvání komplexně zpracovat. Protože zde od roku 2006 vyučuji hru na klavír a stala jsem se tedy její součástí, vybrala jsem si právě ji jako téma své diplomové práce. ZUŠ se podílí nemalou měrou na kulturním dění města a představuje důležitou vzdělávací instituci neboť 750 dětem nabízí výuku ve čtyřech oborech - hudebním, výtvarném, tanečním a literárně dramatickém a připravuje talentované žáky na střední, vyšší a vysoké školy s uměleckým zaměřením.
The Primary Art School in Strakonice
Keywords: Základní umělecká škola; Hudební škola; Strakonice; hudební obor; výtvarný obor; taneční obor; literárně dramatický obor; Dudácká muzika; Dechový orchestr; L-Band; Fere Angeli; Ádh Mór; Primary Art School; Music School; Strakonice; music subject; graphic subject; dancing subject; literary-dramatic subject; Piper music; Brass band; L-Band; Fere Angeli; Ádh Mór