Projektový management obchodní společnosti - Kocourková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na zhodnocení projektového řízení ve vybrané společnosti, zejména na projekty v oblasti letectví.Cílem této práce bylo zhodnotit systém řízení projektů ve společnosti a navrhnout případné změny, které pomohou zlepšit prosperitu a kontinuity podnikání. V teoretické části, autor prostudoval dostupnou literaturu, na základě které je napsána literární rešerše.Praktická část popisuje systém řízení projektů v organizace. Na začátku je popsána vybraná organizace dále jednotlivé fáze životního cyklu projektu, odpovědnost jednotlivých účastníků projektu, potřebné zdroje, rozpočet projektu, komunikace mezi účastníky a použitý software. Poté byly uvedeny největší problémy s projektovým řízení ve společnosti a byly navrhnuty případné změny ke zlepšení.
Project management of business company
Keywords: projekt; životní cyklus projektu; projektový manažer; WBS; rozpočet; riziko; oko kompetencí; project; project life cycle; project manager; work breakdown structure; budget; risk