Analýza exportu specifické komodity a predikce dalšího vývoje - Lhotová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem práce je zhodnotit současnou situaci postavení na trhu vybraného českého subjektu v daném odvětví. Dílčí cíl diplomové práce se zabývá budoucím vývojem odvětví rybářství. Vybraná akciová společnost působí v sektoru rybářství. Velká část diplomové práce je zaměřena na analýzu trhu s rybami, kterou je nutné provést pro zjištění postavení vybraného podniku na tomto trhu a pro predikci dalšího vývoje v tomto odvětví. Další použité analýzy rybářství jsou zaměřené na vybrané země.
Analysis of the export of specific commodity and prediction at future development
Keywords: trh; export; mezinárodní obchod; STEP analýza; BCG analýza; Porterův model pěti sil; rybářství; produkce ryb; spotřeba ryb; market; export; international trade; STEP analysis; BCG analysis; Porter's five forces model; fishing; fish production; fish consumption