Komunikace jako určující faktor řízení lidských zdrojů - Lavičková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se v první kapitole zabývám sociální komunikací, její definicí a dílčím částem komunikace verbální a nonverbální. Druhá kapitola přináší vymezení pojmů management a řízení lidských zdrojů. Také se zde zaměřuji na komunikaci v organizaci. Závěr druhé kapitoly je věnován motivaci, motivačním teoriím. V Praktické části jsem se věnovala výzkumu, jehož účelem bylo zmapování motivačních dovedností vedoucích pracovníků.
Communication as the determination factor of human resources management
Keywords: Sociální komunikace; verbální komunikace; nonverbální komunikace; management; řízení lidských zdrojů; motivace; Social communication; verbal communication; nonverbal communication; management; human resources management; motivation