Hipoterapie - orientace na předškolní a mladší školní věk - Hošková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá hipoterapií. Je rozložena do tří částí a to do teoretické, praktické a v poslední části se nachází přílohy. V teoretické části se snažím vysvětlit pojem hipoterapie, pedagogicko - psychologické ježdění a sportovní ježdění handicapovaných. Dále se zabývám využitím hipoterapie, výběrem a přípravou koní, organizací při hipoterapii, středisky, kde se s ní můžeme setkat a jak takové středisko má vypadat, týmem a uvedu příklady onemocnění, u kterých se hipoterapie využívá. V praktické části srovnávám střediska v jihočeském kraji, jejich vybavenost, návštěvnost a pomocí pozorování a rozhovorů se snažím zjistit, jak pracují s handicapovanými lidmi a jak na ně hipoterapie působí. Poslední část je věnována přílohám.
Hippoterapy - focus on preschool and younger school age
Keywords: hipoterapie; předškolní věk; mladší školní věk; peadagogika; psychologie; Hippoterapy; preschool age; younger school age; education; psychology