Přírodní zajímavosi okolí Petrovic u Sedlčan a jejich využití v učení o přírodě na 1.stupni základní školy - Pospíšilová, Věra (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce zpracovává přírodovědná a vlastivědná témata. Obsahuje návrhy tří přírodovědných vycházek, které jsou zaměřeny na opakování a rozšíření učiva ve čtvrtém a pátém ročníku základní školy. Obsahuje teoretickou část, vztahující se k učivu, metodám i formám výuky a návrhy vycházek včetně zpracovaných didaktických materiálů. Jejím cílem je prostřednictvím zážitkových aktivit posílit vztah žáků k přírodě, upevnit jejich znalosti a lépe poznat Petrovice i jejich blízké okolí.
The natural phenomena of the Petrovice region and their use in primary science education
Keywords: příroda; vycházka; výuka; rostliny; přírodovědné učivo; přírodní zajímavosti Petrovic; natural; walk; teaching; plants; teaching biology; natural phenomena of the Petrovice