Majetková struktura podniku - Marková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je klasifikovat majetkovou strukturu podniku a metody jejího hodnocení, aplikovat vybrané metody na konkrétním podniku a zhodnotit celkovou majetkovou strukturu vybraného podniku ve vztahu k výkonnosti podniku. Hlavní část práce obsahuje krátkou charakteristiku vybraného podniku a následnou analýzu majetkové struktury tohoto podniku. Konkrétně byla aplikována analýza absolutních ukazatelů aktiv podniku a analýza poměrových ukazatelů, která zahrnuje ukazatele aktivity, rentability, likvidity a zadluženosti. V souvislosti s likviditou byl proveden i výpočet čistého pracovního kapitálu.
Ownership Structure of the Company
Keywords: majetková struktura; finanční analýza; aktiva; poměrová analýza; dlouhodobý majetek; oběžný majetek; ownership structure; financial analysis; assets; ratio analysis; fixed assets; current assets