Využití výtvarné tvorby ve volném čase dětí - Chloupková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Volný čas dětí můžeme charakterizovat jako dobu, kdy si svobodně vybírají druh činností, které se budou věnovat. Ve výtvarné tvorbě to může být kreslení, modelování, stříhání, lepení a skládání. Využívají tedy materiály jako je papír, modelovací hmotu, tempery, vodové barvy, pastelky, látky, špejle atd. Každé věkové období je něčím specifické a tím se i liší nároky na jedince. Činnostmi a jejich realizací můžeme zjistit, jestli vývoj dítěte odpovídá jeho vrstevníkům.
Use a Fine Art in a Leisure Time of the Children
Keywords: výtvarné umění; děti; věkové zvláštnosti; vývoj schopností; diagnostika; prognoza; fine art; children; age speciality; talent evolution; diagnostics; prognosis