Vlastní kapitál a jeho zobrazení v systému účetnictví - Šilhán, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá vlastním kapitálem podniku a jeho zobrazením v systému účetnictví. V teoretické části vymezuje vlastní kapitál dle legislativy ČR a dle IFRS, jeho skladbu a účtování. V praktické části se zabývá aplikací teoretických východisek, týkajících se skladby, účtování, finanční analýzy a výkazu o změnách vlastního kapitálu, u vybraného podnikatelského subjektu a následnou analýzou výsledků.
Shareholders´ capital and its presentment in the system of accounting
Keywords: Vlastní kapitál; systém účetnictví; Finanční analýza; Výkaz o změnách vlastního kapitálu; Shareholders´ capital; system of accounting; financial analyse; variation of shareholders´ capital sheet