Sociální práce s rodinou, ve které žije dítě s Downovým syndromem - Schmidtová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá sociální prací s rodinou dítěte s Downovým syndromem. Jejím cílem je popsat možnosti a přínosy sociální práce pro rodinou, do které se narodilo dítě s Downovým syndromem. Práce charakterizuje Downův syndrom, popisuje změny v rodinném životě způsobené narozením dítěte s Downovým syndromem. Též popisuje sociální služby vhodné pro rodinu s dítětem s Downovým syndromem. Závěr práce pro lepší dokreslení teoretických poznatků tvoří kazuistiky rodin.
Social work with a family where a child with Down syndrome lives
Keywords: Downův syndrom; sociální práce; rodina; Down syndrome; social work; family