Prevence sociálně patologických jevů v hodinách občanské výchovy - Nováčková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem mé diplomové práce je prevence sociálně patologických jevů v hodinách Výchovy k občanství. Cílem práce je zaměřit se na prevenci těchto jevů přímo v jednotlivých hodinách Výchovy k občanství. Z těchto jevů jsem vybrala především otázku šikany, záškoláctví, návykových látek a sekt. Diplomová práce má dvě části, v první teoretické se zaměřím na historický a současný vývoj Výchovy k občanství a zmíním se o Minimálním preventivním programu. Druhá část je praktická, jsou v ní uvedeny přípravy hodin k jednotlivým sociálně patologickým jevům, pracovní texty a zhodnocení hodiny po jejím odučení.
Prevention of socially pathological phenomena in lessons of civics