Estetičnost pomůcek v náboženské výchově - Pašáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou na sebe navazujících částí. Každá z nich má svůj vlastní cíl. V prví části práce je cílem dokázat důležitost krásy a estetiky v životě jedince prostřednictvím konkrétních argumentací. V druhé části je pak cílem popis konkrétních pomůcek užívaných v náboženské výchově a zohlednění jejich estetických kvalit z hlediska námi vybrané estetické teorie. Vyhodnocení didaktických pomůcek je pak syntézou estetické teorie a dat získaných v terénu metodou pozorování.
Aesthetics of aids in religious education
Keywords: kýč; estetika; didaktické pomůcky; explicitnost; implicitnost; symboly; kitsch; aesthetics; didactic aids; explicitness; implicitness; symbols