Prevence závislosti na marihuaně - Vojtěchová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce zjišťuje, porovnává znalosti a zkušenosti s drogami u žáků. Charakterizuje drogovou závislost, její vznik a příčiny. Zabývá se problematikou drogové prevence, jejími možnostmi a způsoby, které jsou aplikované ve školách. Popisuje zákony týkající se užívání drog. Výsledky výzkumu ukazují, že primární prevence užívání marihuany nesmí být podceňována.
Prevention dependence of marihuana
Keywords: Dítě; mladiství; základní škola; žák; marihuana; vrstevnická skupina; legislativa; dotazník; drogová závislost; droga; návyková látka; prevence; školní metodik prevence; preventivní programy; Child; teenagers; elementary school; pupil; marihuanapeer group; legislation; list of questions; drug addiction; drug; habit forming substance; prevention; school; methodologists of prevention; preventive programmes