Přehled typů základních technických dat a výrobců sklízecích mlátiček. - Vokoun, Josef (Jihočeská univerzita, 2008)
V českém zemědělství se používají sklízecí mlátičky řady výrobců, které se často liší konstrukcí hlavních funkčních celků či doplňkovým vybavením. Hlavním cílem této práce je shromáždit a zpřehlednit výrobní programy jednotlivých výrobců tak, aby zemědělec mohl odpovědně zvážit, který typ, jaká velikost a jaké vybavení bude pro něj optimální. Pořízení sklízecí mlátičky je pro zemědělský podnik značná investice a špatný výběr by mohl mít nemalé následky na ekonomiku podniku.
Table of types of the basic technical data and field threshing-machine producers.
Keywords: Sklízecí mlátička; technická data; výrobci; výrobní program; historie.; The threshing-machine; technical data; producers; production schedule; history.