Složení společenstev endoyfytických mikroorganismů osídlujících listy hemiparazitických rostlin - Svobodová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá složením endofytických společenstev mikroorganismů ve foliárních částech vybraných středoevropských druhů parazitických rostlin a jejich potenciálních hostitelů. Zaměřuje se na popis struktury a diverzity společenstev bakterií a hub a případné rozdíly ve složení mikrobiomu mezi parazitickými a neparazitickými druhy rostlin.
The community composition of endophytic microorganisms colonizing foliar parts of hemiparazitic plants
Keywords: Bakterie; Endosféra; Endofytické mikroorganismy; Hostitel; Houby; Interakce rostlina-mikrob; Podpora růstu; Mutualismus; Sekundární metabolity; Sekvenování nové generace; Složení společenstva; Bacteria; Community structure; Endosphere; Endophytic microbes; Fungi; Growth promotion; Mutualism; Next generation sequencing; Plant-microbe interactions; Plant host; Secondary metabolites