Sociální a zdravotní služby pro seniory na Českokrumlovsku - Grbačová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Má práce se zabývá sociálními a zdravotními službami, které mohou senioři na Českokrumlovsku využívat. V první řadě se věnuji procesu stárnutí a pak samotnému stáří a změnám v tomto období. Dále popisuji národní a mezinárodní dokumenty o seniorech a komunitní plánování sociálních služeb pro seniory. V této kapitole zmiňuji 1. a 2. komunitní plán města Český Krumlov (včetně tabulek cílů a nástrojů) a společné cíle obou plánů. Poslední stránky mého textu se věnují vyhodnocení mé ankety pro poskytovatele sociálních a zdravotních služeb na Českokrumlovsku.
Social and Health Services for Seniors in the Area of Český Krumlov
Keywords: stárnutí /stáří; komunitní plánování; sociální politika; sociální práce; sociální zabezpečení; sociální služby; sociální a zdravotní služby pro seniory; ageing process / old-age; community planning; social policy; welfare work; social security; social services; social and health services provided to seniors