Hodnocení horolezeckých výstupových cest v Jihočeské oblasti - Altman, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá zmapováním a hodnocením všech lezeckých cest v jihočeské skalní oblasti Jickovice. První část se specializuje na lezení jako takové a na klasifikaci výstupů v lezení, jejich srovnání a použití ve světě . Druhá část je zaměřena na popis oblasti a zjišťování správné klasifikace výstupů pomocí hodnotící metody a hodnotícího týmu. Byl vypracován ucelený seznam všech cest s popisem a grafickým záznamem u kterého jsem zjišťoval a vyhodnocoval obtížnost výstupů v oblasti a využití cest pro všechny výkonnostní kategorie horolezců.
Evaluation of climbing routes in South Bohemia
Keywords: horolezectví; lezení; hodnocení; cesty; klasifikace; oblast; obtížnost výstupu; horolezecký materiál; Climbing; mountaineering; evaluation; climbing routes; classification; climbing area; grades of climbing; climbing equipment